Miercuri 24 Aprilie

Traian Băsescu: Pentru Boc a fost o ușurare că nu a spus un DA definitiv proiectului Roşia Montană


Invitat la emisiunea ”După 20 de ani” de la Pro TV, președintele Traian Băsescu a declarat că a fost o ușurare pentru Emil Boc faptul că a plecat de la guvernare fără să spună un ”da” definitiv proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană.

Întrebat dacă lui Emil Boc i-a fost frică de proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană pe vremea în care era premier, Traian Băsescu a spus: "Nu ştiu, dar deşi eu am discutat frecvet cu el şi am insistat să dăm drumul la proiect, din mult mai multe considerente decât cele care sunt, Boc a tergiversat lucrurile şi cred că a fost pentru el ca o uşurare faptul că a plecat de la Palatul Victoria fără să spună un "da" defintiv proiectului Roşia Montană".

Președintele a preciuzat că nu a mai fost un susținător al proiectului dela Roșia Montană după ce a văzut falia care s-a creat în societate.

"Atunci nu am fost neutru, am crezut în proiect. Eu am fost un suţinător al proiectului până am văzut, după trimiterea proiectului de lege în Parlament, falia care se creează în societate. În acest momentu nu mai susţin o soluţie "Da" sau "Nu" exact pentru că la un moment dat s-ar putea să fie nevoie de un preşedinte care să joace rolul constituţional de mediator. Ori dacă în această dispută care există în societate eu mă aşez pe una din baricade, cine va mai putea negocia sau media credibil? De aceea mă retrag pe o poziţie de neutralitate. Asta nu însemană că sunt necinstit cu proiectul, cu cele bune şi cele rele pe care le are", a mai spus Băsescu.

Comentarii Facebook