Traian Băsescu a explicat care sunt diferenţele dintre români şi germani. Are dreptate?

 

Traian Băsescu a explicat, vineri, 7 iunie, diferențele dintre muncitorul german și cel român la întrevederea pe care a avut-o pe Facebook cu susținătorii săi.

 

Aici aş putea să vin la ce ştiu despre un muncitor neamţ, de exemplu, care face un şanţ. Vreau să descriu puţin mentalitatea. El va săpa şanţul, fix când se termină ora de program pune lopata jos, se uită şi vede că pereţii şanţului sunt perfect drepţi, vede că fundul şanţului e perfect drept, tasat, spune «Am făcut o muncă bună», se duce şi e mumţumit, bea o bere”, a spus Băsescu.

 

La noi, s-ar putea să fac şi şanţul strâmb, şi fundul şanţului netasat, după ce plec se dărâmă un perete şi să-i spun că «Merge şi aşa!». Dar berea - beau două, nu una, ca neamţul”, a mai afirmat şeful statului.

 

Traian Băsescu a spus că satisfacția lucrului bine făcut se reflectă şi în modul în care un cetăţean se comportă în soceiate, dar şi în modul în care evaluează politicienii.

 

Pe când, dacă tu, în viaţa ta de zi cu zi, nu eşti obişnuit să fii exigent cu ceea ce faci, sigur că nu eşti exigent nici cu politicienii şi atunci o să-i votezi şi pe cei care nu au studii, şi pe cei care au dosare penale. Şi vedem ce avem în Parlament, că aflu acuma că Parlametul vrea să cheme orice persoană la comisii de anchetă. Deci ne aşezăm într-un ridicol. De ce? Din lipsă de cultură politică. Nu ştim ce trebuie să facă un Parlament”, a spus Băsescu.

Comentarii Facebook