Tokes la Cluj: Scopul PPMT este autonomia națională

 

Europarlamentarul Tokes Laszlo a afirmat încă o dată că scopul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) este obținerea autonomiei.

 

Tokes a declarat la Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT că partidul apără protejează interesele maghiarilor.

 

Am înfiinţat PPMT, un partid incomod pentru UDMR, are UDMR un rival în Transilvania. Formaţiunea care susţine că reprezintă interesele maghiarilor a pierdut alegători până la alegerile din toamna anului trecut, dar a atins pragul cu votul simpatizanţilor români. Cu voturi româneşti şi cu votul puterii este menţinut în Parlament acest partid care a devenit vocea maghiară a puterii române. Şi pentru puterea românească suntem incomozi, noi nu putem fi cumpăraţi. Trebuie să ne facem vocea auzită pentru interesul şi protejarea intereselor maghiarilor, asta facem noi, PPMT şi CNMT, luăm atitudine pentru drepturile autonomiste şi le sprijinim şi sprijinim cauza secuimii”, a declarat Laszlo Tokes.

 

El a spus că scoul principal al partidului este ”autonomia naţională” și a acuzat UDMR că a primit 3,5 milioane de euro prin fundaţiile controlate de liderii Uniunii, ”Iskola” şi ”Progres”, bani care nu au fost decontați.

 

La Adunarea Generală a PPMT este ales noul președinte, singurul candidat fiind Toro T. Tibor, actualul președinte.

Comentarii Facebook