Sambata 23 Septembrie

Tăriceanu e noul președinte al Senatului. A câștigat cu susținerea USD


Călin Popescu Tăriceanu a câștigat alegerile pentru șefia Senatului, ocupând locul lăsat liber de către liderul PNL, Crin Antonescu.

Tăriceanu a fost ales prin vot secret, cu 93 de voturi pentru și 60 împotrivă. Alături de senator s-au mai înscris în cursă și candidatul PNL, Marius Obreja, care a obţinut 45 de voturi, dar și cel al PDL, Dumitru Oprea, care a primit 15 voturi.

"Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant. Voi fi un preşedinte implicat, nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societatea românească şi pe scena politică românească. Văd rolul Senatului nu numai acela de for legislativ, ci mai ales de important for de dezbatere publică şi de garant al democraţiei şi statului de drept. Voi continua să lupt să promovez valorile în care cred şi pentru care militez de când am intrat în politică. Vreau să ajungem să trăim într-o ţară normală care nu mai este divizată şi care nu mai este măcinată de conflicte. Trebuie să avem şi curajul, şi dorinţa de a colabora pe anumite teme majore. Întotdeauna, voi pune mai presus de orice interesul naţional. Voi lucra neobosit şi mă bazez pe colaborarea tuturor celor prezenţi", a spus Tăriceanu, după anunţarea rezultatului votului, potrivit realitatea.net.

Noul președinte al Senatului a vorbit şi despre proiectul politic USL.

"Proiectul politic USL este, în momentul de faţă, un proiect pe care nu am reuşit să îl ducem la îndeplinire. Ne-am angajat să punem România pe picioare, toţi cei care am fost aleşi sub sigla USL. Având în vedere că misiunea nu ne-am dus-o la îndeplinire, vreau să cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a nu îi dezamăgi pe cei care ne-au votat, pentru a nu şe distruge speranţele într-o viaţă mai bună. De aceea am acceptat propunerea care mi s-a făcut din partea PSD, PC, UNPR şi UDMR de a candida pentru această funcţie. Vă mulţumesc pentru alegere", a spus Tăriceanu.

Comentarii Facebook