Strada Romul Ladea a fost finalizată. Este una dintre cele mai moderne din Cluj-Napoca - FOTO

 

Strada Romul Ladea avea aspect de Evul mediu, mai ales dupa ploi, cand devenea greu practicabila. Practic drumul era "ciuruit" de gropi, care se umpleau cu apa si era dificil sa circuli pe jos. 

 

Clujenii care locuiesc in zona au facut multe demersuri pentru ca strada sa fie asfaltata, iar finalizarea strazii pe o lungime de 2 kilometri s-a facut in aceasta vara.

 

Inainte de modernizare, clujeni au spus ca acesta este unul dintre cele mai proaste din oras, dar municipalitatea a gasit fonduri pentru modernizare.

 

Acum a fost refacuta complet si arata ca in Occident – FOTO

 

Lucrarile au fost realizate de firma Kiat si au constat "in sapatura-de 1 m, pentru indepartarea argilei-, imbunatatirea fundatiei printrun blocaj de piatra bruta, lucrari de canalizare pluviala noua, un dren pentru captarea apelor subterane.  Apoi s-a trecut la realizarea sistemului rutier: balast, piatra sparta, borduri din beton, trotuare si asternerea celor doua straturi de asfalt”. 

 

Specialistii sustin ca mai trebuie facute suplimentar niste rigole, ”pentru ca sunt multe strazi private, adiacente strazii Romul Ladea, care nu au fost prinse in proiect, pentru ca Primaria Cluj-Napoca nu poate dispune pe domeniul privat, si ca sa se reduca volumul de aluviuni, pe care il aduc ploile, suplimentare se vor mai face aceste rigole".

 

Asfaltarea acestui drum a schimbat complet zona, permitand totodata și extinderea orașului spre estul municipiului. 

Comentarii Facebook