Stradă evacuată în Turda din cauza alunecărilor de teren

 

Prefectul județului Cluj a emis un ordin privind evacuarea mai multor imobile de pe strada Agriculturii, din Turda, din cauza riscului iminent al unor alunecări de teren.

 

Decizia a fost luată joi,  8 august în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

 

Evacurările vizează imobilele ”din municipiul Turda, strada Agriculturii nr. 35, 37 şi 39, zonă grav afectată de alunecările de teren, existând riscul prăbuşirii acestora având în vedere ritmul alert al evoluţiei din ultimul timp a acestui fenomen. 

 

În şedinţa de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a adoptat hotârărea de a emite ordin de evacuare pentru cele 3 locuinţe. Trecerea la executarea evacuării se va face la ordinul preşedintelui Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca acţiunile propriu zise să fie făcute la nivel local”, precizează Prefectura Cluj. 

 

Cele trei locuinţe nu au autorizaţie de construcţie tocmai pentru că au fost făcute într-o zonă de risc, iar Primăria Turda va găsi pentru ei o soluţie provizorie şi le va propune la schimb teren pentru construcţia unor locuinţe noi. 

Comentarii Facebook