Stagiul militar ar putea fi recunoscut ca vechime!


Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, va depune un proiect pentru modificarea Legii pensiilor prin care stagiul militar sa fie recunoscut ca vechime in munca pentru persoanele care doresc sa iasa anticipat la pensie.

Parlamentarul clujean precizeaza ca in toata tara sunt sute de mii de persoane care nu au varsta de pensionare, dar vor sa se pensioneze anticipat pentru ca au fost disponibilizate.

"Propun modificarea Legii pensiilor astfel incat stagiul militar sa fie recunoscut pentru cei care doresc sa iasa la pensie anticipat. La nivel national sunt mii de persoane care nu au varsta de pensie, dar au fost disponibilizate si nu mai pot sa isi gaseasca un nou loc de munca, astfel incat solutia ar fi pensionarea anticipata. Daca stagiul militar este recunoscut ca vechime in munca, penalizarea pentru iesirea la pensie inaintea limitei de varsta va fi mult mai mica, iar aceste persoane ar putea primi pensii mai mari", a spus Mircia Giurgiu.

Legea precizeaza in acest moment ca cei care vor sa iasa la pensie anticipat sunt penalizati cu 0,75 la suta pe luna.

Mircia Giurgiu a mai afirmat ca stagiul militar variaza intre 9 si 16 luni si ii va ajuta pe multi sa castige bani la pensie.

Proiectul va fi depus in Camera Deputatilor, luni, 14 martie.

Comentarii Facebook