Duminica 28 Aprilie

Sorin Apostu despre legea privind alegerea primarilor din primul tur: "Vor disparea aliantele de conjunctura"


Primarul Sorin Apostu sustine ca prin noua lege privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin vor fi eliminate aliantele contra naturii.

Sorin Apostu a mai spus ca noua lege are si parti bune si parti rele. "Dintre partile bune as mentiona faptul ca pentru turul doi se faceau aliante contra naturii, care induceau in eroare electoratul si oamenii nu mai stiau pe cine se voteaza. Astfel de aliante de conjunctura indepartau electoratul de la urne. Avem dovada si acum a unei aliante de acest gen formata din partidele aflate in opozie", a declarat Sorin Apostu.

Primarul municipiului Cluj Napoca a mai spus ca reversul medaliei acestei legi este faptul ca vor fi candidati alesi fara a avea o majoritate confortabila si vor exista voci care sa exploateze acest lucru.

"Vom avea primari care nu vpor obtine 50% din voturi sau aproape de acest procent si atunci ar putea sa se spuna ca nu a fost ales de majoritate. Parlamentul nu a adoptata aceasta lege cu o consultare. Nu se stie ce vor oamenii, dar stim ca alegatorii nu mai vor aliante false, de oportunitate, si un politician care pana ieri era dusman cu cineva sa se alieze, asa cum cum s-a mai intamplat", a mai declarat primarul Sorin Apostu.

Legea privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin a fost votata de Camera Deputatilor si urmeaza sa mearag la presedintele Traian Basescu pentru promulgare.

 

Vezi si...

Primarii, alesi din primul tur de scrutin VEZI LEGEA

Comentarii Facebook