Senatorul Alexandru Cordos ataca Ordonanta prin care 73.000 de romani isi pierd ajutoarele de stat


Senatorul PSD, Alexandru Cordos, considera drept "inacceptabila", "ilogica si aberanta" ordonanta aprobata de Guvern prin care 73.000 de romani, care nu si-au platit taxele si impozitele, nu vor mai primi ajutoarele acordate de stat.

"Din punctul meu de vedere masura este aberanta, avand in vedere ca marea majoritate a celor asistati social traiesc in saracie, iar alocatia de sustinere a familiei sau indemnizatia de crestere a copilului le ajunge doar pentru mancare si cheltuieli, ori Emil Boc a pornit de la premiza ca este vorba de rea vointa in neplata taxelor locale.  Decizia Guvernului vine in completarea unei alte hotarari absurde, prin care sunt stersi de pe lista ajutoarelor sociale cei care detin obiecte de valoare, blanuri, obiecte de cristal si portelan. Nu imi dau seama cum va proceda Emil Boc pentru a stabili care este un obiect de valoare si care nu. Va trimite experti sau evaluarea se va face dupa simtul estetic al celui care va face ancheta sociala?", a precizat dl Alexandru Cordos, secretarul Comisiei de Munca din senatul Romaniei.

"Masura nu face altceva decat sa ii condamne la moarte pe cei care astazi, din cauza saraciei nu isi pot plati taxele locale. Nu imi dau seama cu ce drept acei funtionari care vor face controalele vor deschide dulapurile pentru a verifica existenta sau inexistenta blanurilor. Vor veni cu mandate de perchezitie? in perioada imediat urmatoare noi vom cauta solutii pentru a ataca legal toate deciziile 'socante', emise de Guvernul Boc", a declarat senatorul Alexandru Cordos.

Senatorul Cordos sustine ca "pentru incalcarea flagranta a Constitutiei si a drepturilor omului, pentru umilirea constanta a cetatenilor Romaniei prin tot felul de acte normative absolute halucinante, intr-un cuvant, pentru genocid social si economic promovat la nivel national actualul Guvern poate sa ajunga sa raspunda chiar penal".

Comentarii Facebook