Șeful RATUC cere REDUCEREA numărului de taximetre din Cluj-Napoca pentru că încurcă autobuzele

 

Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a anunțat că va cere reducerea numărului de taximetre din Cluj-Napoca.

 

Neag a declarat că traficul autobuzelor in Cluj-napoca este serios perturbat de numărul mare de taximetre, înregistrându-se întârzieri.

 

”Se blochează traficul pe Calea Florești și o punem de mămăligă în tot Clujul. Avem o problemă cu liniile care deservesc Calea Florești și care intră frecvent în dereglare de program și lumea ne scrie și sunt reclamații. Sper ca pe viitor să mai găsim soluții.

 

Punctul meu de vedere este că ar trebui să ne gândim și câte taximetre sunt în Cluj. Transportul cu taximetrul face parte din transportul public în toată lumea. Ei trebuie să lucreze alături de noi. Sunt partenerii nostri și noi trebuie să le creăm condiții și ei nouă. Să nu ne jenăm unii pe alții în trafic. 

 

La anumite ore eu văd foarte multe taximetre în intersecțiile Clujului. La nivel de comisie de circulație o să cer o astfel de analiză. Să vedem câte ar fi necesare, față de câte sunt. Punctul meu de vedere este că sunt cam multe. Dacă ne uităm în standuri, acestea sunt pline. Decizia se va lua în comisia de circualție”, a explicat Liviu Neag, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Directorul RATUC crede că ar trebui să dispară între 500 și 1000 de taximetre. ”Numărul normal de taximetre ar trebuie să fie de 2.500 și maxim 3.000, iar acum sunt circa 3.500. E un punct de vedere, e o observație în teren. Noi dimineață de dimineață, între 6.30 șio 8.30, avem oameni în punctele critice și le fotografiem. Facem analiză pentru a interveni.

 

Punctele critice sunt Calea Florești, după care zonele de ambuteiaje de pe Câmpului. Uneori și zona de coborâre de pe Calea Turzii, dar mai rar. Mai este și zona Maxim Gorki, actuală Corneliu Coposu. Sunt multe zone unde sunt probleme”, a mai spus Liviu Neag.

 

Conform normativului în vigoare, în Cluj-Napoca ar trebui să circule circa 1600 de taximetriști.

Comentarii Facebook