Scandal la Camera Deputaților pentru vacanța electorală de două luni: Chiar ne facem de râs!Deputații PSD și PNL s-au contrat în ședința Camerei Deputaților din 30 septembrie pe tema vacanței electorale, pe care aceștia vor să și-o acoirde, urmând exemplul Senatului.

Astfel, liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, a venit cu propunerea ca deputații să nu lucreze, singurul argument fiind că la rândul său, Camera trebuie să preia exemplul Senatului. În replică, Victor Paul Dobre, deputat PNL, a precizat că nu este de acord cu propunerea, motivând că este este complet lipsit de seriozitate argumentul ”Senatul a decis”, potrivit realitatea.net.

Discuțiile pot fi urmărite în stenograma ședinței din 30 septembrie, publicată pe site-ul Camerei Deputaților:

Domnul Marian Neacşu:

Domnule preşedinte, am luat act asupra faptului că Senatul a decis să lucreze în teritoriu în această perioadă – de acum până în 16 noiembrie – şi vă propun să adoptăm acelaşi program de lucru, cu menţiunea că, în măsura în care sunt proiecte de legi extrem de importante pentru actul de guverne sau sunt diverse alte acţiuni care necesită prezenţa colegilor noştri în plen, Biroul permanent să se întrunească şi să convoace Camera în şedinţă de lucru.

Domnul Tinel Gheorghe:

Domnule preşedinte, eu nu sunt de acord cu propunerea făcută de liderul de grup de la PSD din două motive. În primul rând, am avut o moţiune simplă astăzi depusă în plenul Camerei Deputaţilor şi acum înţelegem raţiunea pentru care ea a fost respinsă: dumneavoastră nu voiaţi să avem activitate săptămâna viitoare.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Domnul Dobre. Vă rog.

Domnul Victor Paul Dobre:

Domnule preşedinte, în primul rând, mi se pare complet lipsit de seriozitate argumentul că ieri Senatul a decis. A fost singurul argument dat, dacă Senatul a decis trebuie să întrerupem şi noi.

Doi. Este inadmisibil să oprim activitatea legislativă. Practic, se opreşte pe două luni de zile. Nu cred că avem atât de multă treabă în teritoriu. Poate îmi explică domnul Neacşu ce avem două luni în teritoriu, fără să facem activitate parlamentară. Probabil că ştie, n-om fi noi lămuriţi, dar poate ne dă argumente. Nu ştiu, scriem legi, ce facem? Există un pachet important de legi. Există lucruri importante pe care ar trebui să le facem; de exemplu, trebuia să apară deja Legea bugetului, că e o reglementare...

Domnul Viorel Hrebenciuc:

În 15 noiembrie e prevăzut. Mai este până atunci.

Domnul Victor Paul Dobre:

Nu mai vorbesc de un lucru la care cred că trebuie să ţinem cu toţii, imaginea publică a Parlamentului. Dacă plecăm două luni în vacanţă, am mai fost două luni acum, recent, mai plecăm o lună la iarnă, chiar ne facem de râs. Eu n-am auzit vreo ţară în care să plece Parlamentul în teritoriu timp de două luni de zile. Din respect pentru instituţie şi pentru noi înşine.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Vă rog, domnule Máté.

Domnul Máté András-Levente:

Foarte pe scurt. Din câte reţin, inclusiv Parlamentul European şi-a suspendat activitatea când a fost campanie electorală şi nu s-a dus la şedinţă. Deci, există precedent. Şi v-aş ruga să nu folosiţi noţiunea de „vacanţă” pentru că nu e vacanţă. Este activitate în teritoriu. Este o altă noţiune. Dacă folosim aceste noţiuni, tocmai dăm în imaginea Parlamentului. Deci, măcar noi să avem grijă ce noţiuni folosim.

Comentarii Facebook