Sală de sport din Cluj, despre sporul de obezitate din Primăria Cluj-Napoca: ”Le oferim acces gratis acestor oameni săraci și necăjiți...”


Patronul unei săli de sport din Cluj-Napoca le oferă angajaților suprapoderali din Primăria Cluj-Napoca un abonamente gratuite, cu antrenor, dacă Emil Boc donează oamenilor săraci sporul de obezitate de 15% pe care îl plătește angajaților Primăriei.

Consilierii locali au votat joi, 7 iulie, acordarea de sporuri de 15% din salariul de bază funcţionarilor din Primăria Cluj-Napoca pentru condiţii de muncă „vătămătoare”. Hotărârea are la bază un raport în care se face legătura între munca de birou/stresul profesional şi hipertensiune sau obezitate. 

Hotărârea se bazează pe un raport din 2022 al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj prin care se constată că salariaţii din Primărie „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă”.   

Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii. 

Patronul unei săli de sport dă abonamente gratuite, dacă Primăria donează sporul de obezitate 

Eu in calitate de cetatean al Clujul ma intreb?

Nu mai bine le făceau angajaților program sportiv ?

Nu mai bine ar merge la sala, pentru ca uite eu de exemplu sunt de acord să le ofer acestor oameni săraci și necăjiți ca au mâncat pe nesimțite la serviciu 1000 de abonamente pe an cu antrenor personal cu tot. Iar cei 15 % de care vorbește primarul sa meargă la oamenii cu adevărat bolnavi și spitale deoarece pentru un RMN se așteaptă 3-6 luni, sau nici nu mai apuca sa facă analizele ca nu sunt fonduri si mor. De ce Turcia are un sistem medical de 5 stele și orice cetățean turc poate merge la spitale private ?

D-le primar Emil Boc, dvs de ce mergeți la sală și angajații dvs nu??? 

Sunt curios cum primesc aceste bonusuri și după ce criterii? Au angajat un medic sportiv la primărie?”, a explicat Ștefan Farrel, un clujean care deține o sală de sport. 

Acesta este 

Comentarii Facebook