Sala de sport de la de la Colegiul Național ”George Coșbuc” reparată cu 6 milioane de lei. Construcția a costat 2 milioane de lei


Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat alocarea sumei de 6 milioane de lei pentru repararea Sălii de sport a Colegiul Național Bilingv ”George Coşbuc“ din Cluj-Napoca, sală care a fost folosită 3 an, iar apoi a fost închisă pentru că era un pericol pentru elevi. 

Sala a fost dată în folosință în 2014, drept ”cea mai modernă sală de sport” din Cluj-Napoca și a costat 2,1 milioane de lei, fiind construită din fondurile Primăriei Cluj-Napoca. Investiția a fost demarată în 2012 și a fost terminată în 2014, având practic două săli de sport într-o singură construcție. Primarul Emil Boc a testat atunci sala și a jucat baschet și handbal.

vlcsnap-2019-12-10-18h03m44s308.png

Sala a fost închisă anul trecut, după ce conducerea Colegiului Național Bilingv ”George Coşbuc” a observat că una dintre grinzile de susținere ale tavanului de la primul etaj s-a deformat. 

Lucrările de consolidare vor costa 6 milioane de lei, adică de trei ori suma plătită pentru construcția sălii. Primăria Cluj-Napoca a comandat o expertiză care a indicat o deformație totală de 128 de milimetri a planșeului, iar pentru soluționarea acesteia trebuie montate grinzi metalice de susținere a acoperișului, la distanțe cuprinse între 3 și 6 metri. Cu oocazia reparațiilor vor mai fi făcute și lucrări de recondiționare a sălii, de la zugrăvire exterioară, până la schimbarea parchetului și refacerea hidroizolației. Practic, sunt refăcute toate finisajele la numai 5 ani de la datea în folosință.

Firma care a făcut lucrarea, S.C.Conimet Impex S.R.L nu a vrut să vină să facă reparațiile, astfel că Primăria Cluj-Napoca le va face din fondurile municipiului, iar apoi le ca recupera de la constructor, pe calea instanței.

Comentarii Facebook