S-a lansat licitația pentru rezolvarea ”Strâmtorii Terra”. Se lărgesc drumurile și se reface canalizarea


Primăria Florești anunță lansarea procedurii de licitație pentru executarea lucrărilor care vor soluționa problemele de la ”Strâmtoarea Terra”.

Proiectul cuprinde două loturi, primul prevede soluționarea problemelor cauzate de lipsa canalizării menajere și pluviale, apă și iluminatul public, iar cel de-al doilea lot se referă la platforma drum prin care tratăm problemele drumului îngust, a curbei cu raza mică și a gardurilor intrate pe carosabil.

Proiectul are o valoare totală de 11.303.492 lei, susținut din fonduri de la bugetul local și fonduri guvernamentale prin programul național de investiții Anghel Saligny. 

Mă voi asigura că problemele cauzate de acest tronson de drum să fie depășite cât mai curand.

Am demarat deja lucrări ample de extindere a rețelei stradale din localitate și asigurarea infrastructurii solide pentru rezistență corespunzătoare pe străzile existente. În acest fel ne asigurăm de accesibilitatea, confortul și siguranța tuturor cetățenilor. 

Vom creea noi trasee de străzi care să unească străzile existente, pentru asigurarea unei accesibilități sporite și noi căi de acces către noi dezvoltări urbanistice”, a precizat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Vor avea loc urmatoarele ajustari:

  • lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus
  • lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1
  • lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu 
  • Prin realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect îmi doresc să beneficiem cu toții de următoarele avantaje:
  • îmbunătățirea condițiilor de circulație auto
  • creșterea gradului de siguranță a circulației publice
  • scăderea gradului de poluare
  • redarea unui ambient plăcut zonei

303043873_470971915040484_1384937328115654272_n.jpg

Comentarii Facebook