Vineri 30 Septembrie

S-a format alianța Clujului, din care fac parte primarii importanți - FOTO


Primarii din jurul municipiului au lansat Alianța Clujului, care să dezvolte culoarului verde-albastru, care va lega Gilăul de Apahida de-a lungul albiei Someșului, pietonal și velo.

Alianța primarilor din zona metropolitană Cluj-Napoca. Am semnat astăzi, alături de Emil Boc, Grigore Fati și Bogdan Pivariu, acordul de realizare a culoarului verde-albastru, care va lega Gilăul de Apahida de-a lungul albiei Someșului, pietonal și velo. 

Un proiect eco, în spirit european, care va coagula comunitățile din zona metropolitană. Și care va contribui la creșterea gradului de sănătate a populației. Nu uitați ce v-am promis”, susțin primarii.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a explicat în ce constră acest proiect:

Extindem rețeaua de alei, pistele pentru biciclete și spațiile verzi de-a lungul Someșului.

Azi am încheiat un nou parteneriat între localitățile din Zona Metropolitană privind realizarea unui coridor de mobilitate urbană durabilă de-a lungul râului Someș.

Alături de domnul Emil Boc și primarii localităților Gilău, Gelu Topan și Apahida, Fati Grigore am semnat azi, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, Acordul de Asociere pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal și a Documentației Tehnice pentru Autorizația de Construcție privind obiectivul de investiții "Amenajare Coridor de mobilitate urbana durabila(pietonal si velo) de-a lungul albieie Somesului".

Colaborarea noastră, a celor care facem parte din Zona Metropolitană a Clujului, este încă o dovada a faptului că avem ca si scop comun dezvoltarea de comunități cu un viitor durabil.

Proiectul pe care îl initiem azi este o normalitate pentru direcția de dezvoltare a Zonei Metropolitane a Clujului.

Prin aceste proiecte ne dorim să profităm de avantajele naturale pe care le avem și să le folosim pentru a oferi cetățenilor alternative sanatoase la traficul poluant.

As vrea să îmi arăt aprecierea față de gazda noastră, dl. Emil Boc, care este motorul unei direcții de dezvoltare modernă, nu doar la nivel local ci la nivel european.

Noi, administrația din Floresti și cetățenii din Floresti, vom fi întotdeauna un partener activ, implicat si onest în misiunea noastră comună de a ne creste calitatea vietii”.

277534987_366811842124160_1420622873707143981_n.jpg

Comentarii Facebook