Remus Lăpușan, PRO România: ”Venim cu măsuri concrete pentru a sprijini economic persoanele sau firmele afectate de criză”


Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților și lider al PRO România Cluj, solicită tuturor entităților politice implicate în gestionarea crizei economice mai multă responsabilitate și o mai bună coordonare în vederea implementării unor măsuri viabile pentru ieșirea din criză.

De altfel, PRO România a transmis că va condiționa votarea viitorului Guvern de implementarea primelor două măsuri anticriză pe care le-a propus: venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

Vrem ca oamenii cu venituri mici să știe că se pot baza pe programe concrete, foarte clare, foarte simple, care să-i ajute să treacă peste anul 2021. Propunem asigurarea unui venit minim de criză, cel puțin 2000 lei lunar pentru fiecare român și 1500 lei/membru de familie. Acest venit minim se calculează ca diferență dintre venitul realizat și nivelul garantat menționat și se acoperă în proporție de 50% prin bani și 50% prin tichete valorice. Această măsură se adresează oamenilor cu venituri mici, atât din țară, cât și din străinătate, și are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei, deci merge țintit către persoanele care au în mod real nevoie de sprijin”, a explicat Remus Lăpușan.

Liderii PRO România consider că și companiile mici și mijlocii trebuie sprijine pentru a supraviețui și a păstra locurile de muncă pe perioada crizei:

Pentru HORECA și producătorii din industria alimentară, propunem cota de TVA redusă de la 9 % la 5%. Apoi, cerem eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Și nu în ultimul rând, este important să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor, deoarece o firmă mică este oricum la limită cu toate resursele. Echitatea înseamnă să-i sprijini diferit pe cei care pleacă de pe poziții diferite”.

Noi, cei care vom fi PRO România în Parlament, vom face tot posibilul ca românii și firmele românești să nu fie abandonate în 2021. Avem nevoie de această bază de pornire pentru viitorul plan de reconstrucție națională la care lucrăm în prezent la partid”, a concluzionat Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook