Reacția virulentă a lui Iohannis după aprobarea modificărilor Codului Penal: Dictatura majorității! Voi contesta la CCR VIDEO


Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, miercuri după-amiază, după ce Camera Deputaților a aprobat modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Acesta a anunțat că va contesta modificările la CCR, precizând că sunt sunt revoltătoare, iar ce se întâmplă în Parlament în aceste zile este o dictatură a majorității.

"Astăzi s-a votat în Parlamentul României Codul Penal, mai multe modificări la Codul Penal să fiu mai exact. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător", a spus Klaus Iohannis, în declarația de presă. "Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare", a mai spus acesta, adăugând că va contesta modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală la CCR.

Preşedintele a mai spus că este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţioneza în ziua de azi în Parlament.

"Ceea ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii. Este profund dăunătoarea democraţiei", a completat şeful statului.

Iohannis a adăugat că PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu „un simulacru de dezbatere și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”.

Acesta a mai spus că despre conţinutul Codului Penal modificat va avea o prezentare mai lungă atunci când îl va contesta la Curtea Constituţională.

"Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare", a completat Iohannis.

"Am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta la Curtea Constituțională Codul Penal și Codul de Procedură Penală", a declarat preşedintele României.



Comentarii Facebook