Răsturnare de situație în cazul VÂNZĂRII hotelului Continental! Ce se va întâmpla cu unul dintre simbolurile Clujului?


Consilierii locali din Cluj-Napoca au dezbătut în ședința de joi, 12 septembrie, blocarea vânzării hotelului Continental către omul de afaceri Ioan Bene, la propunerea consilierului PSD Cluj, Gabriel Oniga.

Executivul primăriei nu a făcut nicio informare Consiliului Local privind Continentalul după discuţiile avute în primele luni ale acestui an. Acum măcar la punctul diverse de la şedinţa de joi merită o discuţie acestă ofertă de aproape 5 milioane de euro. Aceasta îi propunem primarului: ca măcar la punctul diverse să incudă această speţă şi să ne explice de ce a lăsat să expire termenul pentru exercitarea dreptul de preempţiune. Eu ca primar aş fi organizat un referendum pentru a vedea exact ce părere au clujenii cu privire la acest hotel din centrul oraşului despre care s-a tot discutat. Ar trebuie sau nu să ajungă în patrimoniu public şi să fie folosit în acest circuit pentru evenimente culturale”, a declarat, zilele trecute, Gabriel Oniga, la o conferință de presă.

Omul de afaceri Ioan Bene, cel care e de acord să plătească pe Continental 5 milioane de euro, a anunțat ulterior că va renunța la tranzacție, dacă problema se pune de această manieră.

În ședința de joi, 12 septembrie, a fost supusă dezbaterii posibilitatea exercitării dreptului de preempțiune de către Primăria Cluj-Napoca în cazul Hotelului Continental. Acest lucru ar fi presupus ca municipalitatea să scoată din buzunar 5 milioane de euro pentru a cumpăra imobilul și încă minim 7 pentru renovarea acestuia.

Toți consilierii locali, inclusiv Gabriel Oniga, au votat împotriva exercitării acestui drept, ceea ce aduce în discuție oportunitatea acestor controverse.

 

În aceste condiții, oferta omului de afaceri de cumpărare a hotelului Continental este singura care rămâne în picioare.

Comentarii Facebook