Rafila, despre conflictul cu deputatul de Cluj, Patriciu Achimaș: „Eu nu m-am certat niciodată cu domnul Achimaş, nu l-am jignit”


Deputatul PSD Patriciu Achimaș a anunțat la mijlocul lunii iunie 2023, că nu va vota un Guvern, din care va face parte și Alexandru Rafila. Cearta dintre actualul ministru și fostul ministru al Sănătății este una cât se poate de clară, cu toate că Alexandru Rafila spune acum că nu are nimic personal cu deputatul Achimaș.

Eu nu m-am certat niciodată cu domnul Achimaş. Am avut totdeauna cuvinte de apreciere la adresa lui. Singurul lucru pe care l-am făcut şi la care nu am obţinut însă răspuns, a fost să-l invit în ultimele şapte luni, în repetate rânduri, să discutăm la sediul Ministerului Sănătăţii, sau în alt loc, nu contează, mai puţin cu mine, ci cu colegii lui din domeniul oncologiei şi cred că acolo argumentele de natură profesională şi ştiinţifică ar trebui să primeze. Deci eu nu m-am certat şi nu l-am jignit cu nimic pe domnul profesor Achimaş. Nu ştiu dacă reciproca este valabilă”, a declarat Alexandru Rafila , în cursul zilei de sâmbătă, potrivit evz.ro.

Patriciu Achimaș este deputat PSD de Cluj și fost ministru al Sănătății. El a condus în Parlament, comisia care a redactat Planul Național de Luptă împotriva Cancerului, din care Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila a fost exclus.

Profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu, anunțase inițial că nu va vota ”pentru” avizarea în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Ciolacu, după ce acesta din urmă a anunțat că lansează un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României.

În cursul zilei de vineri, Rafila a anunțat că a aprobat înființarea Registrului Național de Cancer. Ministrul a mai spus că Ministerul Sănătății a reușit să introducă în Planul Național de Combatere a Cancerului patru elemente de bază.

Comentarii Facebook