Raed Arafat a depus jurământul de investitură cu mâna pe Constituţie. A avut pe masă Biblia şi Coranul


Raed Arafat a depus, miercuri, 7 noiembrie, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, cât şi Coranul.

Pe masa pe care Arafat a semnat jurământul fuseseră puse Constituţia, Biblia şi Coranul. Arafat a preferat Constituţia, informează Mediafax.

La începutul ceremoniei, Traian Băsescu i-a spus lui Arafat că pe masă au fost puse Biblia şi Coranul.

"Domnul ministru, aveţi acolo şi Biblia şi Coranul, este opţiunea dumneavoastră", a spus Băsescu.

Arafat a citit jurământul cu mâna pe Constituţie precum prevede obligatoriu protocolul.

Preşedintele Băsescu a declarat că singura sa rugăminte este legată de legea sănătăţii, spunând că "s-a ratat în ianuarie", dar poate pînă în decembrie se reuşeşte depunerea la Parlament.

"Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, domnule ministru al Sănătăţii, ceremonia este foarte scurtă, iar, de data aceasta, având în vedere timpul scurt până la alegeri, n-am decât o singură rugăminte la dumneavoastră, legea sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament. În rest, vă doresc mult succes şi să auzim numai de bine după alegeri", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, la începutul lunii octombrie, printr-un decret prezidenţial.

Comentarii Facebook