PSD Cluj: Traian Basescu vrea sa distruga sistemul de sanatate

Conducerea PSD Cluj sustine ca presedintele Traian Basescu vrea sa distruga sistemul de sanatate, dupa ce a epuizat justitia si educatia.

 

"Traian Basescu are un singur plan - acela de a destructura statul de drept. A epuizat sistemul de justitie, sistemul de educatie, iar actiunile de distrugere a sistemului de sanatate sunt in plina desfasurare si se pare ca, pe lista sa, urmeaza Ministerul Administratiei si Internelor", sustin reprezentantii PSD Cluj, intr-un comunicat remis presei.

 

Acestia adauga ca Departamentul de sanatate al partidului este ingrijorat fata de demersul presedintelui de reformare a sistemului de sanatate, "pentru ca, de fiecare data cand Traian Basescu a pus ochii pe un sistem din aceasta tara, sub pretextul restructurarii si reformarii lui, s-a produs, de fapt, destructurarea lui".

 

"Resursele alocate domeniului sanatatii si sistemelor de sanatate in statele din nucleul central al comunitatii europene se ridica la 8,5% din PIB, reprezentand, in medie, 1.600 de euro pe cap de locuitor, fata de 190 euro pentru Romania. Romania nu dispune, in acest moment, din cauza Guvernului Basescu-Boc, de o viziune strategica pe termen mediu si lung in domeniul sanatatii publice, pentru atingerea parametrilor medii de performanta din celelalte state membre ale Uniunii Europene si pentru integrarea organica a acestor preocupari in strategiile nationale si programele operationale, sectoriale sau tematice", se mai arata in comunicatul PSD.

Comentarii Facebook