Duminica 12 Iulie

PSD Cluj: Chioșc de ziare la preț de apartament în Cluj-Napoca: 55.000 de euro

 

Administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile, pentru un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor s-a plătit 55.000 de euro.

 

Chioșcul de ”doar” 55.000 de euro are 9,45 mp au fost deja instalate, până acum fiind amplasate 2 în Cluj-Napoca.

 

Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă, susține cei de la PSD Cluj.

 

Din păcate nu este o glumă de 1 aprilie, iar clujenii vor fi nevoiți să plătească pe două chioșcuri de ziare peste 100.000 €. Cu acești bani puteam crește bursele de merit ale elevilor din Cluj-Napoca sau puteam achiziționa aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj. 

---------------

 

UPDATE

 

Primăria Cluj-Napoca susține că preţul de decont al chioşcului din Piaţa Unirii este de 29.026 Euro+TVA.

 

Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

 

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

 

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic”, precizează municipalitatea.

Comentarii Facebook