PSD Cluj cere demisia lui Axente Husar, după ce a fost dovedit că a făcut poliție politică

 

PSD Cluj cere demisia lui Axente Husar din funcția de administrator al societăţii Pază şi Protecţie Cluj S.R.L, după ce s-a dovedit că a fost angajat al fostei Securităţi și că a făcut poliţie politică.

 

După ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității i-a dat, în 2012, verdict de poliție politică, fiind definit drept lucrător al Securității în sensul legii nr. 293/2008, în 2013 a pierdut și contestația în instanță a verdictului CNSAS, la Curtea de Apel București, prin decizia nr. 484/24.02.2016, în final, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins definitiv și recursul, ceea ce demonstrează că Axente Husar a fost angajat al fostei Securităţi și că a făcut poliţie politică.

 

În acest context, PSD Cluj consideră că dl. Axente Husar trebuie să demisioneze imediat din funcția de administrator al societăţii Pază şi Protecţie Cluj S.R.L* verdictul ÎCCJ și decizia CNSAS făcându-l incompatibil atât din perspectivă morală cât și administrativă, pentru că afectează grav imaginea instituției Consiliului Județean Cluj”, precizează conducerea PSD Cluj.

 

Societatea este înfiinţată de către Judeţul Cluj, prin Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de asociat unic, cu personalitate juridică, prin reorganizarea Direcţiei Judeţene de Pază şi Ordine Cluj.

Comentarii Facebook