Protejata lui Emil Boc obține o nouă funcție în minister


Blonda lui Boc, Stefania Ferencz, a obținut un nou cadou din partea liberalilor care conduc guvernul: prelungirea detașării în postul de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, unul dintre cele mai puternice și influente din guvern. Ministerul este condus de nimeni altul decât Lucian Bode, sălăjeanul care este în relații foarte bune cu influenții liberali clujeni conduși de Emil Boc.

În plus, Stefania Ferencz este și consilier parlamentar la cabinetul lui Lucian Bode, acesta fiind deputat PNL.

Ascensiunea Stefaniei Ferencz de la consilierul lui Emil Boc la demnități publice

Stefania Ferencz, fosta șefă de cabinet a lui Emil Boc în 2001, când actualul primar era deputat, apoi în 2004 a devenit directoarea de cabinet a primarului Emil Boc, iar în 2009 a fost pusă secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc, încasează de 20 de ani sume uriașe din funcțiile deținute la stat și în consiliile de administrație ale societăților de stat. Libertatea o compară pe Ștefania Ferencz cu Elena Udrea sau Alina Gorghiu.

Înainte de a ajunge la Ministerul Afacerilor Interne, Stefania Ferencz a fost alături de Lucian Bode la Ministerul Transporturilor. În 2020, când ocupa funcția de consilier al acestuia, Ferencz a încasat 110.000 de lei (circa 10.000 de lei în fiecare lună), dar a fost ”plantată” și în consiliile de administrație ale societăți deținute de stat. 

Ferencz a ajuns în patru consilii de administrație, plătită regește

Ferencz a ajuns în consiliile de administrație de la CIFGA a Eximbank, CA-ul ROMATSA, CA -ul CNAIR şi CA -ul Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR” S.A.

Din Consiliul administraţie de la CIFGA al Eximbank, clujeanca lui Boc a primit aproximativ 258.000 de lei, de la CA -ul CNAIR, circa 93.000 de lei, de la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR”,  86.000 de lei, iar de la CA au ROMATSA, 67.000 de lei, scria în 2021 adevărul.ro.

Din ianuarie 2021, premierul Florin Cîțu a semnat detaşarea consilierului parlamentar Ştefania Gabriella Ferencz în funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de şase luni. Ministerul de Interne a fost preluat de Lucian Bode, iar Ştefania Gabriella Ferencz l-a urmat. 

Cariera ”celebrei blonde” continuă în 2022, aceasta fiind detașată în funcția de secretar general al MAI și de către premierul Nicolae Ciucă. 

Comentarii Facebook