Primarul din Cojocna TREBUIE repus în funcție cu toate că e condamnat definitiv

 

Un judecător clujean a anulat ordinul prefectului Clujului, Gheorghe Vușcan, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului din Cojocna pentru că fusese condamnat definitiv într-un caz penal.

 

Ţărănistul Teodor Bucur a fost demis prin ordinul emis de prefect în 19 iulie 2016, prin care se constata încetarea mandatului lui Tudor Bucur de primar al comunei Cojocna. Teodor Bucur fusese ales primar la alegerile din 5 iunie, dar avea din 2014 o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune.

 

Potrivit Legii privind statutul aleşilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul condamnarii, prin hotărîre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, scrie Ziarul Făclia.

 

Primarul din Cojocna a atacat decizia prefectului și a cerut anularea ei. Tribunalul Cluj a admis acţiunea lui Teodor Bucur și a dispus anularea ordinului prefectului şi repunerea acestuia în funcţia de primar la Cojocna.

 

Hotărârea nu este definitivă.

Comentarii Facebook