Primaria transforma 20 de autobuze in troleibuze si reduce poluarea din oras - VEZI VIDEO si FOTO


Primaria Cluj-Napoca a dat in folosinta primul autobuz transformat in troleibuz, care va circula pe o ruta de mare circulatie din oras. Investitia a ajuns la 230.000 de euro.

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca va transforma in total 20 de autobuze aflate in parcul Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj.

Investia facuta in transformarea troleibuzului este de 230.000 de euro, in comparatie cu 460.000 de euro cat costa un troleibuz nou.

"Ne orientam spre un transport in comun ecologic si am transformat un autobuz intr-un troleibuz care are un motor nou, performant, cu un consum redus de energie si care va duce la reducerea poluarii in trafic. Vrem sa transformam in acest an un numar de 20 de autobuze, aceasta fiind o solutie eficienta, in conditiile in care pretul unei troleibuz transformat este cu 50 la suta mai mic decat pretul unuia nou, 230.000 de euro, fata de 460.000 de euro. Ne preocupa cum cheltuim banii publici si cum facem economii la bugetul local, incercand si pe timp de criza sa innoim parcul auto al RATUC", a declarat Sorin Apostu.

La randul lui, directorul RATUC, Liviu Neag, a declarat ca avantajul troleibuzelor este poluarea redusa.

"Costul pe kilometru la transportul cu autobuzul este de 1,30 lei/ calator, iar la troleibuz scade la 0,75 de lei/ calator. De asemenea, noul troleibuz dispune de un motor cu un consum redus de energie electrica cu 40 la suta fata de vechile troleibuze", a declarat Liviu Neag.

Troleibuzul dat astazi in folosinta are 149 de locuri, dispune de sapte camere de supraveghere video si un sistem de numarare al pasagerilor. De asemenea, a fost instalata o trapa pentru accesul carucioarele persoanelor cu handicap.

Comentarii Facebook