Primăria Florești a demarat licitația pentru a finanța realizarea Drumului de Legătură cu Clujul



Primăria comunei Florești a demarat licitașia pentru a contracta un credid bancar, astfel încât să poată finanța lucrările pentru Drumul de Ocolire SUD, care face legătura cu municipiul Cluj-Napoca.

Valoarea creditului va fi de maxim 47.672.339,40 lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este de 21.12.2015 ora 9.00, deschiderea ofertelor urmând să fie pe 21.12.2015.

Este vorba de o linie de finanțare ce va fi folosită la realizarea Drumului de Ocolire pe partea de SUD, precum și la alte investiții publice. Bineînțeles, toate acestea pe lângă investițiile suportate din fonduri europene sau fonduri de la bugetul local. Este un instrument modern, care va greva bugetul anual al comunei cu mult sub nivelul maxim legal de 30%. Oricum, în prezent, comuna Florești are grad de îndatorare ZERO. Revenind la Drumul de Ocolire din păcate, iată, suntem nevoiți să ne descurcăm pe cont propriu, fără nici un ajutor. Vorbim de o investiție de aproximativ 27-30 milioane lei, o sumă considerabilă pentru o comună”, a spus primarul comunei Florești, Horia Petru Șulea.

Astfel, toti candidații care îndeplinesc cerințele minime de calificare vor fi preselectați și vor fi invitați să participe la etapa de negociere a procedurii. Comuna Florești va organiza etapa a doua a procedurii, respectiv cea a negocierii, cu candidații preselectați, pe baza invitației de participare, autoritatea contractantă rezervându-și dreptul de a desfășura negocieri în runde succesive, până la identificarea și stabilirea, pe baza criteriului de atribuire, a ofertei cu prețul cel mai scăzut.

Comuna Florești va derula negocieri cu fiecare candidat preselectat în parte. În cadrul negocierilor, se vor analiza toate aspectele tehnice, financiare și juridice ale viitorului contract. Criteriul de atribuire se va aplica ofertelor finale rezultate în urma negocierilor, oferte care nu mai pot fi îmbunătățite de către operatorii economici. În cazul în care se constata că ofertele clasate pe primul loc au prețuri egale, autoritatea contractantă va solicita reofertarea în plic închis, în vederea departajării ofertelor.

Contractul se va încheia numai după obținerea avizului favorabil al Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, iar ofertantul are obligația ca în termen de 11 zile lucrătoare de la transmiterea comunicării privind rezultatul procedurii și/sau de la obținerea de către autoritatea contractantă a avizului favorabil din partea Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale, să semneze contractul de credit și să pună la dispoziție creditul bancar autorității contractante.

Totdată, contractul de achiziție publică ce urmează a fi încheiat constituie informație de interes public și, în consecință, nu va fi supus reglementărilor privind secretul bancar.

Comentarii Facebook