Duminica 28 Aprilie

Primăria Cluj-Napoca aburește mămicile care cer trotuar:”Nu-mi răspundeți, ca la alte cereri, că se va construi centura metropolitană”


Clujenii care locuiesc pe strada Donath, din cartierul Grigorescu, cer un amărât de trotuar pentru a nu fi nevoiți să treacă pe stradă pentru a putea circula. Acest lucru este și periculos, pentru că se pot produce accidente. 

Primăria Cluj-Napoca le tot explică repetitiv oamenilor, la adresele depuse, să aibă răbdare și să aștepte să fie realizată Centura Metropolitană. Acest lucru îi irită și mai mult pe oameni, pentru că Centura nu există numai pe hârtie, iar termenul de execuție și finalizare nu se văd la orizont. 

Doresc să vă anunțăm că pe noi, cei care tranzităm această zonă cu cărucioare cu copii NU NE INTERESEAZĂ O CENTURA METROPOLITANĂ CU TERMEN DE FINALIZARE CAND ACEȘTI COPII VOR AVEA PERMIS DE CONDUCERE! Aceasta nu rezolvă problema pe care mai mulți părinții o semnalează de ceva vreme buna deja. Trotuarul cerut EXISTĂ! El trebuie doar amenajat. Așadar, vă rog insistent ca, fie să ne dați o rezoluție pozitivă și să bugetați de urgență aceasta lucrare, fie să ne comunicați, pe această cale, dacă zona aflată în afara împrejmuirilor proprietăților (poze atașate) se afla în proprietate privată sau publică, aici referindu-se la cele 6 proprietăți aflate între Cresa Casuta Iepurașilor și str. Carol Davila pe ambele părți ale drumului cu specificarea exactă a zonelor care trebuie expropriate”, a explicat o mămică.

Alt locuitor al cartierului Grigorescu cere exact același lucru. 

Va rugăm insistent sa amenajati trotuarul pe strada Donath, în imediată apropiere a creșei Căsuța Iepurașilor. Dat fiind condițiile din zonă, nu e necesar să se ia din partea carosabilă, doar să fie îndepărtată o zonă cu pământ și acoperită cu ciment/asfalt. E vorba de câțiva zeci de metri. Cei care merg pe jos sau cu carucioare cu copii la creșă trebuie să iasă pe carosabil. Cererea nu e deloc deplasată pentru o zonă atât de aglomerată cu mașini și pentru că se încurajează să lăsăm mașinile acasă, nu? Vă rog sa nu-mi răspundeti, ca la alte cereri, ca se va construi centura metropolitana, pentru ca nu e relevant”, a completat o altă mămică din Grigorescu.

Primăria susține că există unele planuri de realizare a unui trotuar, dar că tot Centura Metropolitană este cea care va rezolva lucrurile. Lărgirea străzii și realizarea unui trotuar este imposibilă, pentru că strada este îngustă.

În primul rând, referitor la lărgirea străzii Donath, menționăm faptul că municipalitatea a realizat lucrările de asfaltare pe Strada Donath pe zona aflată în administrarea municipiului Cluj-Napoca, până la limita cu UAT Florești, mai exact până la limita zonei rezidențiale Donath Park. Lucrările de asfaltare s-au realizat ținând cont de restricțiile impuse de relief și de regimul juridic al terenurilor din zonă, în unele zone fiind imposibilă realizarea a două benzi de circulație și trotuar pe ambele sensuri de mers, motiv pentru care s-a renunțat la trotuar parțial. Menționăm că la nivelul Administrației Publice se află în derulare un proiect privind infrastructura rutieră Centură Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca, proiect care va prelua o mare parte din traficul auto care tranzitează această zonă. Amenajarea unor porțiuni de trotuar pe str. Donath este în analiză, având în vedere limitele cadastrale în care Municipiul Cluj-Napoca poate executa lucrări, ținând cont de faptul că pentru execuția lucrărilor sunt necesare demersuri privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook