Primaria Cluj-Napoca a absorbit 90% din fondurile europene disponibile pe polul de crestere VIDEO


Primaria Cluj-Napoca a depus pana in acest moment proiecte care acopera 90% din valoarea sumelor disponibile pentru polul de crestere Cluj-Napoca.

Dintre acestea au fost contractate pana in acest moment, aproape 50% din valoare, reprezentand 38 de milioane de euro, si sunt in implementare. Intre acestea se numara reabilitarea Parcului Central si a cladirii Casinoului, reabilitarea liniilor de tramvai, locuintele sociale de pe strada Albac 21, La pas prin orasul comoara si sistemul informatic integrat, e-primarie.  

In acest moment sunt aproape de a fi semnate proiectele pentru realizarea retelei de statii self service pentru inchirere de biciclete, modernizarea tramei stradale de acces la zona industriala si Centrul de Excelenta pentru Industrii Creative. In evaluarea mai sunt si proiectele de ticketing si de construire a unor locuinte.

"Cel mai important lucru in acest moment este pentru noi sa continuam ritmul de elaborare de proiecte si depunerea acestora, chiar daca depasim, valoarea maxima pe care o putem solicita. in acest moment avem in pregatire proiecte europene pe care dorim sa le depunem pana la finalul anului 2011 in procent de 115% din finantarea care ne este destinata.  Dorim sa depasim valoarea alocata din doua motive: Vrem sa avem proiecte mature, scrise, depuse pentru ca fiind pe primul loc in tara, intre polii de crestere din punct de vedere al gradului de absorbtie, putem in orice moment sa beneficiem de realocare banilor de la polii de crestere care nu si-au facut treaba. Al doilea motiv este unul strict de management intern, prin economiile pe care le-am obsinut la licitatiile de executie ale proiectelor deja contractate, precum si cele pe care speram sa le obtinem si de acum incolo, vom putea face din banii nostri, din cei 82 de milioane de euro alocati Clujului mai multe proiecte decat am anticipat", a afirmat primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook