Primăria Baciu face centură și montează semafoare inteligente - VIDEO

 

Primarul din Baciu promite că într-un an va fi finalizată o parte din centura care să lege cartierul Tineretului de strada Valea Seacă.

 

Este un proiect făcut pe fonduri europene, proiect care trebuia implementat începând cu 20 iunie, dar din cauza contestațiilor procedurilor am ajuns cu întârzieri până în luna noiembrie. Sper ca în 5 decembrie să desemnăm câștigătorul la această lucrare și în timp de un an de zile să fie realizată.

 

În primul rând aș dori să fie realizat din acest proiect cei 3,8 km care ar fi un avantaj mai ales pentru locuitorii din cartierul Tineretului și pe cei care stau în zona respectivă pentru că ar avea o variantă de ieșire în Calea Baciului, prin Valea Seacă. 

 

Mulți dintre cei care tranzitează localitatea Baciu nu au de unde să știe cum să intre pe străduțele lăturalnice și să ajungă în Valea Seacă, dar cei care stau în cartierele respective și se grăbesc cred că nu vor sta în trafic o jumătate de oră sau o oră, ci o vor lua pe scurtătură.

 

Lunea dimineața suntem invadați de tirurile care tranzitează localitatea Baciu și care fac viața celor care tranzitează localitatea mult mai grea. Timpul de așteptare este mult mai mare. Avem probleme la trecerea de pietoni de lângă Petrom, dar soluții sunt. Suntem în curs de semaforizare, proiectul urmând să fie finalizat în acest an și în luna martie - aprilie 2018 vom face licitațiile să fluidizăm și mai mult traficul cu semaforizare”, a spus primarul Florin Mureșan.

 

Centura ar urma să pornească de pe strada Neptun și să ajungă pe Valea Seacă, evitând Calea Baciului care are numai o bandă pe sens în zona Napolact. Din această cauză, traficul se ștrangulează, iar faptul că mii de mașini de la blocurile din zonă încearcă să intre în DN 1F agravează și mai mult lucrurile. 

 

Primarul a spus că în comună vor fi amplasate 8 semafoare, dintre care patru cu soft inteligent de numărare a autoturismelor. Unul dintre ele va fi amplasat la trecerea de pietoni de la Petrom, unde aproape în permanență traversează cineva strada. 

 

Semfoarele pot fi montate numai cu acordul Companiei Naționale de Drumuri Naționale, dar această instituție nu dispune de fonduri, așa că investiția va fi făcută de Primăria Baciu, în 2018.

 

Comentarii Facebook