Președintele TSD, la Cluj: Vrem ca tinerii politicieni să fie liantul dintre comunitate și Primărie



Președintele organizației naționale a TSD, Gabriel Petrea, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Cluj, că se dorește includerea a câte doi candidați tineri la alegerile locale.

Avem o dicuție foarte serioasă în biroul național al PSD, astfel încât în fiecare localitate să avem cel puțin câte doi tineri pe listele de la alegerile locale, respectând egalitatea de gen, o fată și un băiat, acolo unde se poate”, a declarat Gabriel Petrea.

Acesta a precizat că TSD dorește o implicare mai activă a tinerilor politicieni, care să devină un ”liant între comunitate și Primărie”.

Ne dorim să gândim o altfel de implicare a consilierilor locali în politica locală. Vrem ca acești consilieri locali să fie altfel de politicieni, să fie acel liant între comunitate și Primărie. Practic să luăm proiecte de la cetățeni și să le susținem în Consiliile locale, astfel încât să nu mai existe acea opacitate între cetățeni și orice proiect care se votează în CL. În acest sens, în perioada următoare tinerii se vor implica în campania electorală în mediul online, pentru că acolo se descurcă cel mai bine, dar vom avea și o dezbatere pentru orașul tinerilor, în toate orașele din țară și să identificăm problemele cu care se confruntă tinerii în orașe”, a mai precizat Petrea.

Printre problemele exemplificate de șeful TSD se numără restricționarea accesului tinerilor în curtea școlii după programul orelor sau lipsa deszăpezirii trotuarelor.

Comentarii Facebook