Președintele PSD, Liviu Dragnea, explică eșecul PSD de la Cluj. Bucureștiul l-a trădat pe Ioan Rus la alegerile în 2004 - VIDEO

 

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a explicat de ce PSD nu reușește să se impună la Cluj și în multe județe din Transilvania. 

 

La Conferința Județeană a PSD Cluj, unde va fi ales viitorul președinte al filialei județene, Liviu Dragnea a spus că, dacă Ioan Rus nu era vândut la alegerile din 2014, când l-a bătut Emil Boc, social democrația era o putere în Cluj și Transilvania.

 

Dragnea a comentat acuzațiile vcare i se aduc organizației PSD Cluj, care pierde de atunci alegerile în Cluj-Napoca. 

 

Să nu-i certăm pe cei de la Cluj. Mi se pare un subiect deosebit de important pe care aș dori să îl abordez cu curaj și cu responsabilitate. Eu aș pune întrebarea altfel. Aș pune altă întrebare. Nu cumva faptul că PSD -ul la Cluj a pierdut de 10 - 12 ani încoace este și o vină mare a Bucureștiului, a conducerii centrale a partidului?

 

Nu cumva declinul acestei organizații își are rădăcinile în alegerile locale din 2004, când Ioan Rus în loc să fie ajutat, măcar trebuia să fie lăsat în pace? Nu cumva atunci i s-a pus piedică de către oameni din conducerea partidului, care credeau că PSD este veșnic? Nu și-au dat seama că de la acel gest iresponsabil social democrația va avea de suferit în toată Transilvania.

 

Nu cumva faptul că de foarte mult timp, de foarte mulți ani PSD -ul nu a avut curajul și determinarea să vorbească serios de regionalizare? Vă spun din experiență că împreună cu profesorul Vasile Dâncu, în 2013, am colindat toată țara și chiar aici la Cluj am avut discuții pline de substanță. Nu cumva frustrarea pe care o simt oamenii din Cluj și din Transilvania pentru faptul că la București, și nu mă refer la cetățeni de la București, este pentru că acolo este sediul puterii? 

 

Nu cumva la București s-a strâns mult prea multă putere, mult prea multă decizie și mult prea mulți bani? Nu cumva toate aceste lucruri ne fac pe noi să pierdem și de aceea câțiva oameni din țară care câștigă alegerile rămân la o abordare superficială, spunând că e o problemă de oameni, nu sunt organizați?

 

Nu este vorba de asta, sunt cauze mult mai adânci. Dacă le identificăm și le recunoaștem, atunci vom avea șansa să spunem românilor din Transilvania că PSD poate fi o soluție pentru această zonă. Astfel vom face ședințe la București și vom spune că cei din Transilvania, de la PSD, nu sunt performanți. Eu nu mai vreau să avem o asemenea discuție în partid”, a declarat Liviu Dragnea, aplaudat de simpatizanții PSD Cluj.

 

Președintele interimar al PSD a spus că unul dintre dezideratele lui este de a-l readuce în activitatea partidului pe sociologul Vasile Dâncu. 

 

La alegerile locale din 2004, Ioan Rus s-a retras din Guvern pentru a se dedica campaniei, dar a fost învins de Emil Boc, candidatul Alianţei D.A.

 

Ioan Rus a vorbit și atunci despre regionalizare, spunând că acest lucru trebuie gândit ”la Cluj sau în alt oraş din Transilvania, dar nu la Bucureşti”.

Comentarii Facebook