Premierul Viorica Dăncilă a spus în ce condiții va pleca de la guvernare


Viorica Dăncilă a subliniat că nu își va da demisia, ci va merge în Parlament cu cu o formulă de Guvern.

Vom merge în Parlament. Vom merge cu o formulă de Guvern, dacă acea formulă va cădea, Guvernul nu va cădea, avem răbdare, suntem oameni calmi, echilibraţi, poate obţinem consens”, a declarat premierul, la Constanţa.

Viorica Dăncilă a spus că nu își va da demisia.

Premierul poate pleca doar în două situaţii: demisia, ceea ce este exclus, şi moţiunea de cenzură, iar dacă moţiunea de cenzură va hotărî că trebuie să ieşim de la guvernare, binenţeles că ne vom conforma, dar vom merge în luptă tot cu aceeaşi determinare şi cu aceeaşi tărie”, a conchis liderul PSD.

Așadar, guvernul Dăncilă va renunța la luptă numai dacă nu va aduna susținerea necesară, chiar dacă moțiunea de demitere trece, cu condiția ca o alianță majoritară să își dorească guvernarea. Cel mai probabil niciun partid politic nu va accepta să preia guvernarea, mai ales că situația financiară nu este favorabilă, cu toate că România este pe creștere economică, pentru că totul este bazat în mare parte pe consum. De menționat că, în acest moment, nu se pot face alegeri anticipate, pentru că sunt mai puțin de 6 luni până la alegerile prezidențiale. 

În aceste condiții, analiștii cred că partidele vor juca cea mai convenabilă carte și vor lăsa Guvernul Dăncilă să conducă România, chiar dacă nu mai are majoritate în Parlament, controlând totodată toate deciziile luate de executiv.

Comentarii Facebook