Miercuri 24 Aprilie

Premierul Victor Ponta și ministrul de Interne, notificați pentru a organiza alegeri pentru Consiliul Județean Cluj

 

Copreședintele executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan, i-a notificat pe primul ministru Victor Ponta și pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, pentru a emite hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor la Cluj. 

 

Înainte de organizarea turului II de scrutin pentru prezidențiale, l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta și am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

 

Am solicitata aceasta deoarece, conform prevederilor Legii, alegerile trebuie organizate în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului de 10 zile în interiorul căruia ordinul Prefectului care a constatat încetarea de drept a mandatului poate fi atacat în instanță de către președintele demisionar. Intervalul a trecut, fără a fi contestat ordinul Prefectului. De asemenea, fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, precizează Seplecan.

 

În cursul zilei de joi, 20 noiembrie, acesta i-a notificat și pe prefectului Clujului și pe Gabriel Oprea.

 

Postul de președinte al CJ Cluj a rămas vacant după ce Horea Uioreanu și-a dat demisia. Interimar în această funcție este Vakar Istvan, iar vicepreședinți sunt Ioan Oleleu și Horațiu Caratig.

Comentarii Facebook