Premierul a zburat cu F-16 la Câmpia Turzii. A fost întrebat dacă a fost la un pas de leșin

 

Premierul Victor Ponta a zburat circa 40 de minute cu un avion F-16, în calitate de copilot. 

 

Am avut acces și la manșă. Singurul lucru la care nu am avut acces a fost cârligul de catapultare. Nu mi-a venit să mă dau jos. Nu e ceva foarte simplu să zbori, însă, repet, am discutat dincolo de senzația personală, am discutat cu piloții români care se pregătesc pentru a pilota avioanele F-16.

 

Sunt convins că vom avea cei mai buni piloți de F-16 din structurile NATO”, a declarat premierul Victor Ponta.

 

Întrebat dacă a fost la un pas să leșine, premierul a zâmbit și spus că: ”Nu chiar de leșin. În mod sigur sunt niște senzații pe care nu le încerci cu altă ocazie. Am fost foarte mândru când am coborât și am putut să merg drept. Mi-am asumat toate riscurile și am primit toate aprobările de la Washington până aici. Am avut să dăm un mesaj că a fost bine că cumpărăm avioane F-16. 

 

Unul din punctele cele mai importante pe care ministrul de Finanțe l-a discutat cu FMI a fost să mărim sumele alocate MApN pentru a ne încadra în sarcinile stabilite și să realizăm ce nu am putut în ultimii ani, când au fost reduceri ale bugetelor. Va fi un an bun pentru militarii români care așteptau dotări”, a spus premierul. 

Comentarii Facebook