Ponta: Am propus-o pe Kovesi șeful DNA pe baza convingerilor mele

 

Premierul Victor Ponta a declarat că Laura Kovesi este apreciată de Comisia Europeană și reprezintă o garanție pentru oficialii europeni că DNA nu va deveni un instrument de luptă al USL.

 

Principala atenţie a Comisiei Europene este asupra DNA, pentru că se ocupă de corupţia la nivel înalt”, a spus Ponta, la Antena 3.

 

Premierul a spus că nimeni nu i-a cerut să o numească în această funcție pe Kovesi, bazându-se numai pe propriile convingeri. Victor Ponta crede că toate protestele colegilor din alianță vor ”trece”.

 

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform realitatea.net.

 

Premierul a trimis propunerile, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii. Marți, Ponta declara că viitorul ministru al Justiției va alege candidații la funcțiile de procuror general şi şef al DNA.

Comentarii Facebook