Ponta: Am întrebat la Institutul de Meteorologie. Nu vine niciun ger

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a sunat la ANM pentru a vedea dacă vine gerul și a aflat că ”nu vine niciun ger deocamdată”.

 

Întrebat care este sursa prognozei menţionate într-o notă de fundamentare a unei OUG , care anunțat geruri fără precedent, Ponta a răspuns: ”Nu ştiu. Nu cunosc proiectul. La mine ajung numai când sunt finalizate. De unde aveţi dumneavoastră acest proiect?”.

 

Eu nu ştiu, nu contrazic sursele dumneavoastră, dar la mine nu a ajuns un asemenea document. De principiu, sigur că îmi doresc (ca primarii - n.r.) să primească cât mai mulţi bani, dar nu ştiu când vine gerul. Am întrebat astăzi la Institutul de Meteorologie (Administraţia Naţională de Meteorologie - n.r.) şi nu vine niciun ger, deocamdată. Nu ştiu ce ordonanţă. Ca de obicei, dumneavoastră aflaţi de la funcţionari nişte lucruri care nu au ajuns la Guvern”, a adăugat Ponta.

 

Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013”, se arată în nota de fundamentare a unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

 

Ordonanța avea ca scop justificarea alocărilor de fonduri către primării, pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Comentarii Facebook