Ponta a inaugurat 10 km din autostrada Nădlac-Arad. Ardealul se unește cu Ungaria printr-o autostradă

 

Premierul Victor Ponta a inaugurat în cârje 10 kilometri din autostrada Nădlac-Arad.

 

Lotul II din Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014. Prin urmare, astăzi, CNADNR deschide traficului cei zece kilometri rămaşi, cuprinşi între DN 7 Pecica şi Arad.

 

Vreau să vă confirm că cei 10 kilometri sunt operaționali. S-au finalizat si contesatiile, în aceste conditii sunt 24 de ore importante, cel mai  important este că avem semnat un acord de 12 miliarde pentru infrastructura. Pentru prima data, suntem legați de Europa prin autostradă(...) Propunerea pentru ministrul transporturilor este facută deja, cred ca domnul președinte va lua o decizie. De data asta în Romania s-a lucrat mai bine fata de Ungaria”, a declarat Victor Ponta, după ceremonia de inaugurare. 

 

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Bogdan Cotârlici, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că autorităţile române şi ungare au stabilit ca în data de 11 iulie să fie deschisă la graniţă autostrada pan-europeană. România şi Ungaria au convenit înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat, care va lega cele două ţări prin interconectarea autostrăzilor A1 şi M43, între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria).

 

Victor Ponta a scris și pe Facebook că are o emoție aparte la inaugurarea de sâmbătă. ”Am o emotie speciala azi! Am aflat din familie faptul ca inainte de anul 1900 unul din strastrabunicii mei se chema Ponte, era de meserie pietruitor de drumuri si locuia la Trieste (parte atunci a Imperiului Austro-Ungar ca si zona Aradului nostru). A fost mutat cu toata familia la Pecica pentru a munci la pietruirea drumului Pecica-Nadlac. A ramas sa locuiasca aici si romanii i-au schimbat numele in Ponta! Acum la un secol si jumatate dupa particip la inaugurarea autostrazii Nadlac-Pecica-Arad (inceputa in 2013 si finalizata acum)!”, a scris premierul pe pagina sa de facebook. 

Comentarii Facebook