Politicianul din Cluj cu ”14 apartamente” primite donație a revenit în Consiliul Județean Cluj: ”Le-am luat înapoi!”


Laurențiu Oprea (PSD) a revenit în Consiliul Județean Cluj, după ce colegul lui Ioan Sălătioan a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Oprea a mai fost consilier județean, timp de două mandate, dar în 2020 a spus că nu mai vrea să fie pe lista PSD. 

Oprea a devenit faimos tot în același an, după ce în declarația de avere i-au apărut 14 apartamente donate de fiul lui. 

În declarația de avere din 2020, Laurențiu Oprea a trecut 14 apartamente, fără ca până atunci să fi trecut vreun loc de muncă sau venit, în afara indemnizației de consilier județean de 900 de lei pe lună. 

Subit, Oprea a trecut 14 apartamente, toate în Cluj-Napoca, evaluate la cel puțin un 1 milion de euro, scria în 2020 actualdecluj.ro.

În 2010 când am decis să intru în politică eu aveam aceste apartamente deja de 7 ani. Am decis să le transfer pe numele copiilor (un băiat și o fată – n.red), ca să intru în politică cu zero”, a spus Oprea.

Acesta a fost comisar la Garda Financiară Cluj, dar a demisionat și s-a apucat de construcții. 

Tot el spunea, în 2020, că nu mai candidează și că a terminat cu politica. ”Acum că tot termin cu politica am zis să iau apartamentele înapoi”, a spus Laurențiu  Oprea pentru Actual de Cluj.

Se pare că a fost convins de partid să accepte să revină în Consiliul Județean Cluj, fiind apreciat și activ în PSD, filiala Gherla.  

Comentarii Facebook