Pleșu îl face praf pe Ponta: Nu a trecut de ultimele faze ale pubertăţii

 

Andrei Pleşu l-a criticat dur pe Victor Ponta, într-un interviu acordat Revistei 22. Nici Crin Antonescu nu a scăpat de atacul fostului ministru de externe.

 

În cazul lui Victor Ponta avem de a face cu un om, care, după mine, e blocat în ultimele faze ale pubertăţii: are un fel de euforie a poziţiei în care a ajuns mai repede decât şi-a imaginat. E important: a dat mâna cu Barroso şi cu alţii, a apărut în poze prin ziare, a fost luat în serios de diverse televiziuni, drept care nu se mai poate sustrage unui copilăros zâmbet fudul şi şmecher. Abia dacă te poţi supăra pe el”, a spus Andrei Pleşu în Revista 22.

 

Despre Crin Antonescu, Pleșu a spus că a fost un ”iresponsabil” în timpul mandatului de președinte interimar.

 

Nu e normal ca, dintr-o ambiţie personală, să vrei să disloci o naţiune întreagă din propria ei tradiţie europeană şi să o împingi spre furii demne de anii `50. Un om care a făcut o facultate, un om care, când îşi ia concediu, nu se duce la Isaccea, ci pleacă în Occident, un om care iubeşte atât de mult limba engleză încât ţine s-o vorbească chiar dacă n-o ştie, n-ar trebui să se complacă în retorica lui Jirinovski”, a mai adăugat Pleșu.

Comentarii Facebook