Parlamentul a validat noul Guvern. Dacian Cioloș: Nu pot decât să vă mulțumesc


Parlamentul s-a reunit, marți, pentru avota noul Guvern de tehnocrați, condus de Dacian Cioloș, premierul propus de președintele României.

În urma votului Camerei Deputaților și a Senatului, noul Guvern a fost aprobat, cu 389 de voturi "pentru", 115 "împotrivă" și două nule.

Cioloș a făcut și primele declarații după ce Guvernul format de el a fost aprobat.

"Doamnelor și domnilor, nu pot decât să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați oferit-o, pentru mesajul pe care mi-l transmiteti referritor la mandatul pe care il avem pentru acest an. Consider ca ati inteles si acceptat ce ne-am propus sa facem si deschiderea pe care am oferit-o (...) E un semn al legitimitatii care e acordat acestui Guvern care nu e politic, care va aplica politici publice. Ne da legitimitatea sa facem ce ne-am propus in programul de guvernare. Vrem sa punem la punct un dispozitiv ca pentru aceste proiecte sa avem dezbateri publice. E un mecanism nou pe care vrem sa il dezvoltăm. Cred ca daca nu as fi facut ce as fi facut ati fi putut spune ca am inceput cu stangul. Sunt un om deschis, clar, transparent, nu am de ascuns lucruri cand trebuie sa iau anumite decizii.

Întotdeauna am luat decizia singur in aceste zile. De acum inainte vom fi o echipa. Doamna Cristina Guseth, am incredere in dansa si o cunosc, nu stiu, poate din cauza emotiilor, a anumitor tensiuni din sala, observația mea la urmă a fost ca nu a convins. E important ca ministrul Justiției să aiba increderea partenerilor cu care lucreaza, inclusiv a Parlamentului. Am avut o discutie cu dansa si de comun acord am luat aceasta decizie. Nu am convins-o deloc greu. Si pentru dansa a venit foarte greu presiunea. A fost mare presiunea si am decis impreuna ca e mai bine. Am vazut rezultatele apoi si important e ca Guvernul a capatat increderea si sper eu ca nu increderea formala, ci de facto", a declarat premierul Dacian Cioloș, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook