Părinţii care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă. TVA redus la 5% la unele produse pentru copii


Liberalii anunţă că au propus două proiecte legislative: unul prevede reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii şi al doilea le acordă părinţii care au copii până la opt ani dreptul de a putea munci patru zile pe lună de acasă.

Părinţii care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă, prevede un proiect pe care PNL îl depune în Parlament. De asemenea, liberalii susţin reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru sugari şi pentru scaunele auto pentru copii.

O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinţilor cu copii cu vârsta de până la opt ani şi care muncesc la stat sau privat. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Aceşti părinţi vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, spune preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Ea mai spune că liberalii vor propune şi reducerea TVA pentru produsele pentru sugari, respectiv pentru lapte praf, scutece şi şerveţele, dar şi pentru scaunele auto pentru copii.

Comentarii Facebook