Parchetul suspendă cercetarea lui Băsescu, pentru că are imunitate

 

Parchetul ICCJ a deschis un dosar penal împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj, după plângerea senatorului Gabriela Firea. Procurorii au suspendat cercetarea pentru că preşedintele are imunitate.

 

În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator), la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal", a anunţat Parchetul ICCJ.

 

Pentru că șeful statului are imunitate, anchetatorii au constatat că există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.

 

S-a apreciat că, în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate”, a precizat Parchetul instanţei supreme.

 

Alături de senatorul PSD Gabriela Firea, alți 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au depus un denunț de şantaj împotriva preşedintelui Traian Băsescu, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook