Joi 1 Decembrie

Parc de 10 hectare la Expo Transilvania. Din păcate de relicva de clădire nu se poate atinge nimeni - FOTO


Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul de proiectare și elaborare a documentației pentru refacerea zonei de la Expo Transilvania. Pavilionul expozițional, pe model comunist, nu va putea fi atins, pentru că este proprietate privată.

Investiția presupune modernizarea parcului Aurel Vlaicu, pe o suprafață de peste 10 hectare, amenajarea străzilor și a spațiilor publice adiacente și construirea unui parking în zona de intervenție, cu minim 350 de locuri.

Parcul Aurel Vlaicu va fi nu doar reabilitat, ci şi extins. Vor fi plantaţi numeroși arbori și arbuști, vor fi realizate facilităţi pentru activități sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare și promenadă, precum și un loc de joacă pentru copii. De asemenea, va fi amenajat un teatru în aer liber. Proiectul pune accentul pe accesibilitate, zonele reamenajate fiind adaptate persoanelor cu dizabilități.

La nivelul străzilor adiacente se vor realiza următoarele tipuri de intervenții: infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart. Străzile vizate: 

- Str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată

- Str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr

- Str. Tribunul Vlăduţiu - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului

- Aleea Dâmboviţei  – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

Finanţarea investiţiei va fi realizată în primă fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor aferente următoarei perioade programatice.

Valoarea atribuită contractului de prestări servicii este de 1.969.669,69 lei fără T.V.A.

Pavilionul expozițional ”Expo Transilvania” nu va putea fi atins, acesta este proprietatea Camerei de Comerț a Clujului. 

Comentarii Facebook