Panoul care cere AUTONOMIE trebuie reamplasat la ieșire din Floreşti. Ungurii l-au învins pe primarul Horia Șulea

 

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană a decis vineri, 30 noiembrie, că afişul electoral al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, amplasat pe un panou situat la graniţa dintre Cluj şi comuna Floreşti, a fost îndepărtat nelegal.

 

De asemenea, primarul comunei Florești, Horia Şulea, este obligat să reamplaseze materialul.

 

În seara zilei de 28 noiembrie, afişul de mari dimensiuni care cuprindea textul ”Românie federală! Transilvanie europeană! Autonomie! Vrem un viitor în Transilvania!” a fost înlăturat de pe spaţiul de afişaj situat pe DN 1, E 60, km 481, sensul Cluj-Floreşti. Decizia a fost luată de primarul Horea Şulea, care a declarat că a dispus îndepărtarea afişului electoral deoarece acesta l-a deranjat pentru că mesajul este unul antistatal şi anticonstituţional.

 

PPMT a depus plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 13 Cluj, care a decis, cu unanimitatea voturilor, că afişul a fost demontat nelegal, şi a dispus ca primarul comunei Floreşti să reamplaseze materialul în aceeaşi locaţie şi în aceeaşi condiţii.

 

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 13 Cluj a dispus totodată sesizarea IPJ Cluj cu privire la cercetarea condiţiilor în care s-a îndepărtat afişul electoral sub aspectul constatări unei eventuale contravenţii prevăzute de Legea 35/2008 actualizată şi al aplicării unei eventuale sancţiuni contravenţionale.

 

Biroul Electoral a constatat că autorităţile locale din Floreşti nu puteau în mod legal, în putere proprie să aprecieze că afişul electoral al PPMT este antistatal şi anticonstituţional şi să decidă îndepărtarea acestuia.

 

Ungurii lui Laszlo Tokes cer AUTONOMIE pe un panou amplasat la intrare în Cluj-Napoca dinspre Florești - FOTO

Comentarii Facebook