O nouă zi liberă pentru români? Un deputat propune să stăm acasă pentru „împodobirea bradului de Crăciun”


Un deputat USR propune să ne bucurăm de Ajunul Crăciunului. Ion-Marian Lazăr, mai propune o zi liberă pentru toți românii, 24 decembrie. Proiectul legislativ așteaptă validarea pe masa parlamentarilor.

În expunerea motivelor pentru aprobarea inițiativei, Lazăr notează că: „Pentru români, Ajunul Crăciunului implică printre alte obiceiuri şi tradiţii: împodobirea bradului de Crăciun; împărţirea cadourilor de către Moş Crăciun; pregătirea bucatelor pentru masa din prima zi de Crăciun; primirea colindătorilor care vestesc Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos”. 

Un alt proiect prevede zile libere de la stat pentru românii care merg la vot, indiferent de tipul alegerilor. Astfel că, în cazul alegerilor cu două tururi de scrutin, angajaţii trebuie să meargă să voteze în ambele zile de vot pentru a putea profita de zile libere. Dacă acest proiect va fi aprobat, în 2024 românii vor putea avea patru zile libere deoarece atunci vor avea loc alegerile locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

Comentarii Facebook