Miercuri 28 Septembrie

Noul consul general al Ungariei la Cluj, în vizită la Consiliul Județean Cluj - FOTO

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, împreună cu vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, au primit astăzi, 25 septembrie, vizita noului consul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos.

 

Vizita consulului maghiar, una dintre primele vizite oficiale efectuate după preluarea mandatului, se înscrie în contextul seriilor de întâlniri cu oficialităţile locale şi judeţene din judeţul Cluj, dar şi din celelalte cinci judeţe din Transilvania incluse în aria de responsabilitate a consulatului, pe care domnul Magdo Janos le realizează în vederea stabilirii unor relaţii de colaborare şi comunicare, atât cu reprezentanţii minorităţii maghiare cât şi cu autorităţile publice din aria de competenţă a consulatului. 

 

Pe lângă prezentarea proiectelor aflate în derulare în Cluj-Napoca, Horea Uioreanu a ridicat și posibilitatea deschiderii unei rute aeriene directe între municipiul Cluj-Napoca şi capitala Ungariei, Budapesta.

 

Ne bucură faptul că una dintre primele vizite de lucru ale noului consul general al Ungariei la Cluj a fost întreprinsă la Consiliul Judeţean Cluj. Acest fapt demonstrează importanţa pe care judeţul nostru, model de bune practici în ceea ce priveşte multiculturalismul şi convieţuirea multietnică, o va avea în cadrul demersurilor domniei sale de aprofundare a colaborării româno-maghiare, în beneficiul reciproc al ambelor părţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Noul consul general al Ungariei, Magdo Janos, are 42 de ani şi s-a născut în Braşov, unde a şi locuit până în anul 1990, când a plecat în Ungaria. Şi-a făcut studiile la Budapesta şi Bon şi a intrat în Ministerul de Externe al Ungariei în anul 2001, fiind diplomat de carieră. Magdo a mai deţinut funcţii diplomate la Berlin şi Atena.

Comentarii Facebook