Nicoara: Centura Valcele - Apahida a costat 200 de milioane de euro, "neoficial"


Senatorul PNL Cluj, Marius Nicoara, ii cere ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, sa spuna cat a costat centura valcele - Apahida.

Nicoara ii spune ministrului intr-o interpelare ca centura de 23,7 kilometri inceputa in 2006 trebuia sa fie gata in 18 luni. "Datorita unor probleme tehnice, lucrarile nu au fost finalizate integral nici pana in ziua de astazi, cu toate ca pe 22 octombrie 2011 s-a inaugurat acest tronson in prezenta premierului Emil Boc. Problema invocata de autoritati a reprezentat-o solul argilos, pe care s-au produs alunecari de teren pe o portiune de aproximativ un kilometru - alunecari care si in prezent le dau batai de cap constructorilor - motiv pentru care cele doua tronsoane finalizate se leaga printr-o alta centura. Desi lucrarea a fost licitata la o valoare de 40 de milioane de euro, pana in prezent costurile au depasit 115 milioane de euro - oficial", a declarat senatorul Marius Nicoara.

Acesta a mentionat ca: "Neoficial, se pare ca au ajuns la 200 de milioane de euro si nu se stie cati bani va mai inghiti acest tronson pana in iunie anul viitor cand se preconizeaza ca se va da in functie la toti parametri ceruti de standardele europene".

Marius Nicoara ii cere ministrului Anca Boagiu sa spuna: "Care este suma reala, initiala si finala, pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca pe tronsonul Valcele-Apahida, in contextul in care se stie ca 60% din banii initiali au fost alocati de ministrul Transporturilor din perioada 2007-2008?" si "Care este valoarea fondurilor publice alocate pentru aceasta centura in perioada septembrie 2011 - mai  2012?".

Comentarii Facebook