Neinstalarea Guvernului duce la explozia amenzilor de circulație, a indemnizațiilor demnitarilor și a pensiilor speciale ale primarilor


România este în blocaj din cauza certurilor din cadrul alianței care vrea să numească noul premier: PNL, USR-PLUS și UDMR.

Amenzile de circulație ar putea crește cu 60% începând de anul viitor. Dacă nu se ia nicio decizie cu privire la punctul de amendă până la 31 decembrie 2020, atunci va creşte automat din prima zi a anului viitor. Nu este însă singura consecință a menținerii unui guvern interimar, care nu poate da ordonanțe de urgență. Impactul economic ar putea fi semnificativ în cazul unui blocaj politic pentru formarea unui nou executiv.

În ultima zi din 2020 expiră plafonarea punctului de amendă la 145 de lei și doar un guvern cu puteri depline poate hotărî prelungirea măsurii. 

În lipsa unor ordonanțe de urgență, pe care actual Guvern nu le poate emite, vor crește și indemnizațiile demnitarilor și a funcțiilor asimilate demnitarilor, printre care președintele și patriarhul - plafonate la început de an, scrie Digi 24.

Amenda maximă pe care o poate primi un şofer acum este de 2.900 de lei, adică 20 de puncte-amendă. Dacă nu va fi decisă o nouă plafonare, cuantumul maxim pe care îl poate plăti un conducător auto care a încălcat Codul Rutier se ridică la peste 4.400 de lei.

Comentarii Facebook