Miroase insuportabil în mai multe cartiere din Cluj-Napoca. Garda de Mediu face anchetă


Mirosul insuportabil s-a întors în Cluj-Napoca, conform raportărilor care au apărut pe rețelele de socializare, dar și pe My Cluj, aplicația unde Primăria Cluj-Napoca adună reclamații.

Sesizările vin din Zorilor, Feleacu, Mănăștur, Gheorgheni și Grigorescu. 

”Mirosul este insuportabil. Ce mama dracului faceți în clujul ăsta”.

”Azi 26.03.2024 ora 12:46 miroase in tot centrul a gunoi. Sunt 13 grade afara, la 30 ce vom face? Rog gasirea unei solutii pt ca mirosul de la groapa de gunoi sa nu ne mai intoxice. Multumesc!”.

”Miroase teribil de urat a canal / gunoi pe toata zona Parcul Central - Str. General Dragalina - Cetatuie. Nu se poate respira pe strada / deschide geamul pentru aerisirea apartamentelor cu aer “curat”.

”Ce se intampla în Cluj? Miroase oribil, efectiv irespirabil afara, în loc de 2 luni vara când miroase a groapa de gunoi tot orasul, incepe mirosul sa se simta din luna martie?! Chiar e bătaie de joc sau poate este necunoscut acest fenomen pentru cei responsabili cu salubritatea. Ce se intampla? Ferma din Aiton din nou? Foarte buclucasa ferma”.

”Miros insuportabil zona Plopilor 72. Nu se poate deschide geamul pentru aerisire și nu se poate respira afară”.

Garda de Mediu Cluj a anunțat că a declanșat o anchetă. 

Vă reamintim că și în toamna anului 2023 a fost un episod de miros puternic în oraș. Acuzați atunci au fost cei de la Centrul de Management al Deșeurilor de la Pata Rât, dar și ferma din Aiton, care fertilizează solul cu sute de tone de  gunoi de grajd. 

----------------------

UPDATE

Prefectura Cluj anuncă că în urma sesizărilor primite de la cetățeni și a discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților locale, privind posibile situații de disconfort olfactiv, au fost verificate zonele Aiton – Tureni – Feleacu.

Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.

Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare. 

Această activitate a fost anunțată primăriei Tureni, informația fiind diseminată în comunitate, conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv”, precizează Prefectura Cluj.

Comentarii Facebook